kødfri dage
Bæredygtig livsstil Bæredygtighed

Hvilken hverdagsvane vil jeg ændre i maj?

Maj er i gang. Det spirer og gror udenfor, katten fanger igen store fede mus og muldvarper, vi har fået to nye, fuldstændigt vildt nuttede kyllinger – Frank og Ælling – der kom ud af æggene 27. april, og der er en million projekter vi gerne vil i gang med overalt herhjemme. Vi tager ét ad gangen…

Ændring af hverdagsvaner

Vi prøver med små ændringer af vores vaner skridt for skridt at bevæge os i en mere og mere bæredygtig retning. I marts handlede det om mindre vasketøj. Og det var en stor succes og en nem vane at indarbejde. I april handlede det om at skifte de korte bilture ud med nogle korte cykelture. Her kom vi også i mål. Det hjælper altså også godt på motovationen når nu enten succes eller fiasko skal dokumenteres herinde.

Hvilken hverdagsvane vil vi ændre i maj?

I maj vil vi prøve at få flere kødfrie dage. Kød har et højt klimaaftryk i forhold til frugt og grønt. Oksekød og lammekød har en særlig stor klimabelastning, fordi dyrene er drøvtyggere. Så vi vil gerne prøve at nedsætte vores kødindtag.

Uden at have lavet en præcis optælling så er mit skøn, at vi lige nu i snit får kød til aftensmad 20 ud af 30 dage hver måned og spiser vegetarisk 10 ud af 30 dage til aftenmåltiderne.

kødfri dage

Hvad vil vi gøre?

I maj vil vi prøve at vende det regnestykke om, så vi får kød til aftensmad max 10 ud af 30 dage og spiser vegetarisk minimum 20 ud af 30 dage. Derudover vil vi prøve at undgå oksekød og lammekød på de dage hvor vi spiser kød.

Vi lægger virkeligt dårligt ud og har nu både 1. og 2. maj til aftensmad spist gryderet med oksekød. Vi klør på og gør det bedre fra nu af!

 

Du kan følge Breddam18 på Instagram eller Bloglovin

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply