Bæredygtighed Blomster Forår

Forårsfornemmelser, afskårne blomster og bæredygtighed

Jeg længes efter forår!! Og blade på træerne og blomster. I mange år har én af mine forårsindikatorer været, når påskeliljerne endelig ligger og sover i supermarkederne igen. Så i lørdags – uden videre eftertanke – kom der nogle bundter ned i indkøbskurven.

forår og afskårne blomster

Fra sovende påskeliljer til døde påskeliljer…

Da jeg kom hjem, klippede jeg enderne af de sovende skønheder og kom dem i vand for at vække dem. Og nu har de så stået i vand 3 dage. Nogle er sprunget lidt ud, nogle har overhovedet ikke rørt på sig men fælles for alle er, at de nu er helt tørre i blomsterne og ser så triste og døde ud, at de er røget ud. Og i min irritation over det dårlige køb kom så eftertanken…

Jeg tænker, at de visnede i stedet for at springe ordentligt ud, fordi de er plukket alt for tidligt. Og sådan nogle påskeliljer har vel stået i et opvarmet drivhus et sted for at få lidt varme, måske er de sprøjtet, og så er de kørt elle fløjet over måske store afstande for at ende i mit supermarked. Alt sammen egentligt ret miljøbelastende. Jeg elsker at få lidt natur indenfor i huset – specialt når det er frostvejr, og foråret lader vente på sig. Men i min egen lille miljø-kamp må jeg kunne finde alternativer til de afskårne blomster.

Alternativer til de afskårne blomster lige uden for døren

Når jeg så lige får åbnet øjnene og kigget ud af døren er der spækket med forårsindikatorer. Træer og buske har fede knopper, der bare venter på lidt varme inden de springer ud, i græsset kigger vintergækker og erantis op – ja selv påskeliljerne er på vej. Helt uden drivhus, sprøjtemidler og transport. Og det er et alternativ, der giver mig helt lige så rare forårsfornemmelser, og gør mig lige så glad. Og inde i varmen vil der nok indenfor en uge eller to komme blade på grenene. Små fine lysegrønne blade…

forår og afskårne blomster

forår og afskårne blomster

forår og afskårne blomster

forår og afskårne blomster

Hvad så nu?

Så min refleksion resulterede vel egentlig i en lille opfordring til mig selv om at få øjnene op for at bruge, hvad min egen have og naturen uden for døren byder på – i stedet for at købe de afskårne blomster. Nå ja – jeg redder ikke verdens miljøproblemer på den måde. Men en lille vaneændring og en lille forskel er vel også en forskel…

Ja og så har jeg jo ikke tænkt mig at være fuldstændigt afholdende. Nogle gange er det bare vidunderligt med en buket afskårne blomster – og min have er ikke altid leveringsdygtig, men jeg vil prøve at opsøge de mere bæredygtige alternativer. Fx er Vildevioler der dyrker økologiske, danske blomster da et godt bud…

 

Follow on Bloglovin

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply