Bæredygtighed Børn DIY Genanvendelse af tekstiler Hjemmelavede gaver Stop tøjspild Sy til børn Upcycling

Nyt juniorsengetøj af gamle duge – upcycling

I efteråret købte jeg nogle gamle duge i en genbrugsforretning. Jeg faldt for printet med det samme og kunne se, at det ville matche Solvejs efterhånden meget lyserøde smag ret godt. Men som det tit går, kom jeg ikke i gang med det samme, og dugene kom ind på hylden.

Nu har jeg så endelig fået det lavet. Juniorsengetøj til Solvej. Og det er nemt at sy sengetøj. Er der brug for lidt hjælp kan man fx bruge denne fine DIY fra Laralil. For at gøre det lidt lækkert har jeg syet pipingbånd på – eller tittekant om man vil – i overgangen mellem de to stykker stof på dynebetrækket og rundt i kanten på pudebetrækket.

Upcycling, juniorsengetøj, duge

Det ternede stof på dynebetrækket blev brugt helt op. Men resterne af det blomstrede stof blev til matchende sengetøj til dukken, så hun ikke føler sig overset. Dukkens dyne og pude har jeg fyldt med pladevat, som jeg har revet i små stykker.

Upcycling, juniorsengetøj, duge

Stoffet har helt sikkert været vasket maange gange. Det er derfor dejligt blødt og restkemikalier fra produktionen er vasket ud. Så netop til sengetøj synes jeg at upcycling giver ekstra god mening, når man tænker på, hvor mange timer man ligger i det hver nat. Forbrugerrådet Tænk har lavet et fint skriv om hvorfor det er fedt at undgå restkemikalier.

Follow on Bloglovin

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply