sæbe
Bæredygtig livsstil

Rene hænder på den emballagefrie måde…

Annonce

For nogle uger siden fik jeg en virkeligt spændende pakke med posten. En lille let papkasse der duftede vidunderligt. Indeni lå der to smukke sæber og en shampoobar. Helt uden emballage og kun beskyttet med halm – som kyllingerne efterfølgende havde fornøjelse af.

shampoobarer

Og allerede der havde jeg faktisk haft en oplevelse. For at modtage en pakke uden anden emballage end lidt pap og noget halm må siges at rumme den dobbelthed, at det er meget gammeldags og – i mine øjne – meget moderne på samme tid. Unødvendig emballage holder ikke og det har Ziito, som havde sendt mig pakken, forstået.

Og så er det jo ikke kun emballagen ved forsendelsen jeg slap for – for ved at bruge en sæbe- eller shampoobar slipper jeg også for plastikbeholderen som flydende sæbe og shampoo sædvanligvis kommer i.

Jeg havde forinden jeg fik sæberne og shampooen fået at vide, at de er håndlavet på Sejrø med naturlige ingredienser. Det lyder jo i sig selv meget romantisk og forventningerne var helt i top.

shampoobarer
Sæber

Jeg fik 2 sæbebarer: én sæbe med havtorn og citrus og én med vild mynte. Og de dufter virkeligt dejligt – og det samme gør hænderne efter brug. Jeg øjnede straks muligheden for at finde anvendelse til to underkopper fra et gammelt kaffestel – de fungerer nu som sæbeskåle.

Shampoo

Det var faktisk nyt for mig at shampoo kan komme i en lille firkantet hård version. Så den lille bar med havtang og citrus glædede jeg mig meget til at prøve. Fantastisk smuk og velduftende som sine makkere. Der fulgte meget pædagogisk en lille vejledning med – jeg er nok ikke den eneste nybegynder. Alligevel har shampooen og jeg har skulle bruge noget længere tid på at blive venner. Den efterlader håret lidt som når man har været i saltvand. Og det kan jo se virkeligt labert ud – men at gå rundt med saltvands-hårs-følelse hele tiden holdt alligevel ikke for mig. Jeg har derfor kun brugt den ved ca. hver anden hårvask – med tanke på, at vi nok bare skal vende os til hinanden.

Og nu hvor jeg skriver dette indlæg og lige får kigget en ekstra gang på producentens hjemmeside går det op for mig, at det er mig der ikke har læst godt nok på lektien. De anbefaler, at man efter hårvask skyller efter med en vand/eddike blanding. Så jeg har klokket i det og må lave en eddikeblanding der kan stå i bruseren ved siden af baren. Jeg har høje forventninger til, at det nok skal blive godt!

…om jeg vil fortsætte med at bruge dem

Sæberne er jeg helt vilde med. Både æstetisk, funktionelt og miljømæssigt er det lige i skabet. De ville også udgøre en oplagt værtindegave en dag…

Shampooen har jeg været lidt mere forbeholden overfor, fordi jeg blev træt af saltvands-hårs-look efter nogle få vaske. Nu da det viser sig, at eddike kan hjælpe på sagerne, har jeg håb igen. For jeg vil faktisk rigtigt gerne have at projekt shampoobar lykkes.

Ved at bruge barene må der i vores egen lille skala udledes lidt mindre mikroplast i naturen, der skal produceres lidt færre plastikbeholdere, og vi får meget mindre shampoo, der løber ud i toilettasken, når vi er på ferie – eller bliver snuppet i lufthavns-sikkerheds-tjekket… Jeg fortsætter både med bruge sæbe- og shampoobarene. De holder længe kan jeg godt se efter flere ugers brug. Men når de en dag er brugt op har Ziito mange flere – både duftende og neutrale – varianter jeg kan kaste mig ud i…

Du kan følge Breddam18 på Instagram eller Bloglovin

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply