Skvalderkålspesto
Bæredygtighed Selvforsyning

Skvalderkålspesto – opskrift

Nu er det tid til at plukke skvalderkål. De små udskældte blade vælter op af jorden i nok de fleste haver i Danmark lige nu. I vores have har vi et helt område som børnene kalder ‘vores skvalderkålsmark’. Man kan bruge en masse energi på at lade sig irritere over skvalderkålen, men man kan også vælge at glæde sig over, at det kommer som noget af det første grønne i haven, man kan bruge i sin madlavning. Jeg vælger det sidste. Og man kan oven i købet glæde sig til, at skvalderkålen senere på sommeren får de smukkeste blomster.

Skvalderkålspesto

Skvalderkålen kan bruges i mange retter, men noget af det, vi laver rigtigt meget lige nu, er skvalderkålspesto. Vi plukker de nye lysegrønne blade, der lige er kommet op af jorden. De ældre blade der er blevet mørkegrønne, kan godt blive lidt bitre. Undlad at tage stilken med. De nye fine blade har en mild smag, så jeg plejer at tilføje nogle andre urter til pestoen for at give lidt ekstra smag. Det kunne fx være basilikum, rucola, persille, oregano – eller hvad man nu har.

Her kommer et eksempel på en opskrift hvor der af grønt er brugt skvalderkål og basilikum.

Skvalderkålspesto

Bliver til ca 1,5 dl færdig pesto

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter

Ingredienser

 • 25 gr Skvalderkål
 • 3 gr Basilikum
 • 20 gr Parmesan
 • 25 gr Mandler
 • 1 dl Olivenolie
 • Salt
 • Peber

Sådan gør du

 1. Vask skvalderkål og basilikum og lad det dryppe af.

 2. Bland alle ingredienserne og blend sammen.

 3. Pestoen er færdig og klar til servering.

Variationer

Opskriften kan bruges som basis for at lave pesto med lige det grønne man har og godt kan lide. På samme måde kan kan tilføje den nøddeagtige smag med andet end lige mandler. Pinjekerner smager fantastisk men også sesamfrø smager dejligt. Og skal det være ekstra lækkert kan man lige riste mandler, kerner eller hvad nu bruger af på panden inden.

Mine børn er ikke så vilde med hvidløg så derfor bruger jeg det ikke i pestoen, men det kan man med stor succes sagtens tilføje.

Skvalderkålspesto

Follow on Bloglovin

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Kirstine
  2. maj 2018 at 13:26

  Det må jeg prøve! Jeg har i sidste uge for aller første gang spist skvalderkål, og det smaget jo faktisk dejligt 🙂

Leave a Reply