Vasketøj
Bæredygtig livsstil

Status: mindre tøjvask i marts

I marts satte jeg mig for at nedsætte mængden af vasketøj hjemme hos os. Gå med tøjet lidt længere. Fjerne sovs og bussemænd i håndvasken og gå med tøjet et par ekstra dage igen.

Status på udfordring om mindre vasketøj

Og hvordan er det så gået. Inden vi startede var mit bud, at vi hver uge vasker 4 maskiner tøj ved 30 grader og 2 maskiner ved 90 grader. I marts har vi vasket lidt over 2 maskiner ved 30 grader og 1 maskine ved 90 grader i snit om ugen. Samlet set er det er jo faktisk næsten en halvering i mængden af vasketøj.

Forklaring

Som jeg ser det er der flere forklaringer:

  • Vi har været på ferie en uge.  Og ja – vi gik også med tøj på ferien. Men det var sådan en slags ferie i et sommerhus med familien, hvor vi var mest indendørs for at lege og bade.  Så vi skiftede ikke tøj så meget.
  • Uden at det skal lyde alt for svedlugtende, så er Kasper og jeg faktisk ret gode til at gå med tøjet i flere dage. Vi har efterhånden også begge to meget tøj i uld, og det kan man jo uden videre have på i flere dage, uden at det lugter. Vores arbejdstøj til at arbejde ude i på gården, vasker vi ikke ret tit. Det er møgbeskidt – og det er ligemeget. Vi har i marts lige overvejet en ekstra gang om vores almindelige tøj nu også var beskidt, inden det blev smidt til vask. På den måde har vi nok fået lidt mindre tøjvask fra os voksne.
  • Jeg har helt undladt at vaske overtøj i marts. Især Ingolfs flyverdragt er totalt fuld af mudder altid. Og sådan ser den så ud. Den har alligevel ikke godt af at blive vasket alt for ofte, og den kan blive vasket når sæsonen er slut (…snart??).
  • Vi har helt sikkert i højere grad end normalt fjernet pletter fra børnenes tøj i håndvasken, og ladet dem gå med tøjet flere dage, i stedet for bare at smide det til vask.
  • Og så har vi også været så heldige i marts ikke at have været igennem en omgang omgangssyge eller lignende.  Det altid giver uendeligt meget ekstra vasketøj, der ikke liiige bare kan pletvaskes eller luftes…

Så samlet set er det jo en stor succes! Jeg kan faktisk næsten ikke forstå, at den relativt lille indsats har haft så stor effekt. Men vi fortsætter, og tegner der sig et billede af fortsat færre maskinvaske, er der da virkeligt en miljøgevinst (OG en tidsgevinst) på årsbasis. Jeg tæller lige lidt videre over de næste par måneder…

Vasketøj

Follow on Bloglovin

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply