Ikke-kategoriseret Udeliv

Glædelig pandekagedag – hvilken skøn overspringshandling..

De fleste reklamer på tv har jeg glemt lige så hurtigt, som jeg glemte, hvad jeg lærte i old i gymnasiet. Der er dog én reklame, der på en eller anden måde har bidt sig fast. Det var dengang, Mads Mikkelsen slangede sig på en strand i Thailand og sagde: ‘Livet er ikke de dage, der passerer. Det er de dage, du aldrig glemmer.’ For det er en stor sandhed, synes jeg. Og vigtigst af alt: det forsvarer udmærket min trang til at finde på noget vi kan lave sammen herhjemme, der er sjovere end at gøre rent eller rydde op.

Overspringshandlinger…

Ja der ligger store nullermænd under sofaen og bag dørene. Jeg synes virkeligt ikke, det er sjovt at gøre rent og rydde op. Jeg er ikke så god til at prioritere det. Jeg er til gengæld virkeligt god til at finde på alt muligt andet sjovt at lave. Nogle ville nok kalde det overspringshandlinger. Jeg forsvarer det med Mads Mikkelsen i ryggen, at det er for at få oplevelser sammen, og gøre så mange dage som muligt særlige, så vi husker dem, lærer noget nyt, udvider vores horisonter, og får betydningsfuldt indhold i vores liv – sammen.

Og vi behøver overhovedet ikke tage til Thailand for skabe de oplevelser. Ja bevares – det ville da være lækkert. Men mindre kan trods alt gøre det.

International pandekagedag

Tag nu i dag. Vi havde egentlig ingen planer og måske burde jeg få rydde op på mit syværelse. Eller tømt en af de kasser på loftet, vi endnu ikke er kommet igennem efter flytningen. Eller gjort badeværelset rent. Det er bare så uendeligt kedeligt. Og så var det at jeg ’tilfældigvis’ opdagede, at det er den internationale pandekagedag i dag. Og det var vi SELVFØLGELIG nødt til at fejre! Sikken festdag!

Det er ikke en fejring jeg nogensinde har hørt om før. Vist en glemt gammel kristen tradition. I 40 dage op til påske skulle man faste og i perioden hverken spise søde sager, hvidt mel, æg eller mælk og derfor skulle disse råvarer spises op. Tilsammen giver det nærmest en opskrift på pandekager og tirsdagen efter fastelavn, skal vi altså spise pandekager – siger nogen. Nå ja – baggrunden er ikke så vigtig for mig, men pandekager i massevis – den er jeg med på!

Ungerne og jeg lagde ud med et visit på vores bibliotek, hvor man kunne bage sig en pandekage og spise den. Og så kunne vi lige i samme omgang få fornyet boglagret. Ingolf lånte bøger om ninjaer. Sigurd om zombier og Solvej om prinsesser. Sådan! Hjemme igen gik vi ned i vores skov hvor vi lavede bål, og da Solvej var vågnet fra lur, fandt vi bålpande og dej frem. Så bagte vi lækre pandekager over bålet og fik varm kakao til.

Overspringshandling eller hvad man nu kalder det. Det var godt nok hyggeligt, og det gjorde, at denne her dag også fik sin helt egen plads i hukommelsen og kom til at betyde noget…

Vi må gøre rent en anden dag.

pandekagedag, mad over bål

 

pandekagedag, mad over bål

 

pandekagedag, mad over bål

 

pandekagedag, mad over bål

Follow on Bloglovin

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply