By vs. land Høns

Ny hane til damerne…

Ny hane

Ja så kunne vi alligevel ikke vente på, at naboen får kyllinger, og vi kunne få en hane. I den blå avis fandt jeg en mand her i Nordsjælland, der havde en hane, der trængte til selskab. Han bor midt i et villakvarter, og naboerne var vist ikke sådan vildt begejstrede for hanens skønsang. Vi har heldigvis langt til vores naboer, så søndag kørte vi alle 5 på tur, og fik ham her med hjem.

Virkeligt flot herre. Sølv og sortrandet Wyandot. Og hold nu op han er stor! Jeg håber ikke han får lyst til at kæmpe om øverste plads i hierakiet med os. Jeg er bange for han ville vinde. Han virker nu umiddelbart meget fredelig, og det er også som om han på en eller anden måde allerede indgår i flokken. Damerne accepterer ham i hvert fald ser det ud til. Det ville nu også være dumt at begynde at kæmpe med ham, når nu han er så stor.

Han gik dog ikke ind i hønsehuset i nat med hønsene men sov ude i hønsegården. Det må have været koldt! Jeg håber han hurtigt finder ud af at gå ind i huset og putte med damerne i stedet.

Han er her til morgen også så småt begyndt at synge for os. Et lidt sært, meget staccato hanegal. Det kan være han lige skal øve sig lidt. Han vil nok alligevel fortælle hønsene, hvem han mener, der bestemmer. Jeg håber, de synes han er dejlig, og at en af dem bliver skruk her i foråret. Det kunne være vildt sjovt med små kyllinger…

Biologitime

Ungerne vil helt sikkert synes, det er spændende og sjovt med kyllinger. I morges ved morgenmaden sad vi og snakkede om, at nu vi har en hane, kan det være, vi er så heldige at få kyllinger til foråret. Og så opstod en af de situationer, hvor vi uventet lige fik styr på lidt biologi. Det er så mange ting, som vi voksne tager for givet, og ikke altid overvejer at der kunne være misforståelse omkring. For mens vi snakkede, sad Ingolf på 4 år og så tænksom ud – og pludselig sagde han, ‘jamen jeg troede, at hanerne lagde kyllinger?’. Så svarede Sigurd på 7 år ‘Nej Ingolf så ville du jo være kommet ud af numsen på far’.

Ja så fik vi lige tjek på den lille misforståelse… Men det kunne være fedt med kyllinger! Det skal bare lige blive lidt varmere i vejret først…

Follow on Bloglovin

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply