Børn Genanvendelse af tekstiler Stop tøjspild Upcycling

Fra sweatshirt til hættetrøje – redesign

Redesign – upcycling – genanvendelse

…hvad man nu vil kalde det. I min egen lille march mod tøjspild er det blevet til en hættetrøje til Ingolf, der er 4 år. Jeg har lavet selve trøjen af en aflagt sweatshirt i isoli. Hætten er lavet af dels en anden aflagt sweatshirt i isoli, og dels en aflagt cardigan i det dejligste blødeste jersey – til indersiden af hætten. Ribben var stadig rigtig pæn og har stadig sin elasticitet, så den er også genbrugt.

redesign, ben10 - hættetrøje

redesign, ben10 - hættetrøje

redesign, ben10 - hættetrøje

Når jeg skal lave noget helt nyt af et kasseret stykke tøj, synes jeg det er lettest at få klippet den op, så jeg har nogle reelle stykker stof at arbejde med. For at lette processen sprætter jeg ikke op, men klipper langs syningerne. Så er det meget lettere at gå til, når man ligger mønsteret på. Så ser man også lettere, hvis der er pletter eller huller i stoffet, man skal undgå.

Jeg har brugt et mønster fra onion (20018) og har rundet hætten af så den ikke var så spids, som mønsteret angiver. Jeg har lavet lommer i siden på trøjen. Her har jeg ladet mig inspirere af et mønster fra Ottobre (2014, 3, mønster nr 40).

Ben 10

redesign, ben10 - hættetrøje

Ingolf er vild med Ben 10, så det skulle der selvfølgeligt stå på trøjen. Så har han uniformen på plads, når han drøner rundt med sit Ben 10 ur. Jeg har lavet det af strygestof jeg har klippet ud, og efterfølgende har strøget på i lag. Nogle steder er der 3 lag strygestof, men det er ikke et problem for hverken isoli eller strygestof.

Follow on Bloglovin

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply