Bæredygtighed Sy til børn Upcycling

Upcycling – Nyt liv til gamle klude

Upcycling synes jeg er fantastisk. At omdanne kasserede materialer til nye produkter og måske endda give dem merværdi i forhold til det oprindelige produkt. Og så er det godt for miljøet.

Jeg har det sådan grundlæggende ret svært med at smide noget ud. Det vidner mine mange kasser på loftet helt sikkert også om. ‘Det kunne jo være, at jeg en gang lige får brug for netop sådan en dims’-filosofien. Det kan faktisk godt være ret belastende.  Det synes min mand helt sikkert – for det roder jo når man ikke kan smide noget ud. Til gengæld går det ret godt i spænd og kan forsvares i det – for mig – nyere begreb: upcycling.

Jeg har det ret svært ved at gå forbi en genbrugsforretning uden liige at se, om der er noget fint tøj som jeg eller ungerne må eje eller nogle duge, noget sengetøj eller andet, som kan forvandles til noget nyt, fint og brugbart.

I dag var jeg forbi den lokale genbrugsforretning og fandt disse fine duge og en dækkeserviet. De to store duge vil jeg (på et tidspunkt:) sy om til noget sengetøj til Solvej. Jeg synes simpelthen printet er så fint. Bonus er, at alle overskydne kemikalier fra tekstilproduktionen med stor sandsynlighed er vasket helt ud, så hun ikke skal ligge og sove i det.

Den mindste dug og dækkeservietten er der engang nogen der har siddet og brugt timevis på at brodere og applikere på. Se lige hvor smukke de er:

Upcycling - genbrug  Upcycling - genbrug

Min første indskydelse er, at de skal bruges til nogle smukke bærestykker på kjoler til Solvej. Måske får jeg andre ideer, inden jeg kommer i gang. Samtidig med at min bæredygtigheds-samvittighed har det godt, synes jeg det er fedt, at så flot noget håndarbejde ikke går til spilde, men kan få et værdigt 2. liv.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply